Menu

Bij Augmented Reality ofwel AR wordt er een digitale laag over de werkelijkheid gelegd. Je ziet via een scherm de wereld om je heen, waaraan informatie is toegevoegd. Apparaten die hiervoor gebruikt worden zijn: tablets, smartphones en smartglasses. De term “augmented” staat voor “toegevoegd”; er wordt extra informatie toegevoegd aan de werkelijkheid.

Veel mensen kennen wel de toepassingen van AR in games zoals Pokémon GO en de AH dino’s. Ook in de Field Service branche zien we steeds meer toepassingen verschijnen, met als voornaamste doel de service medewerker te ondersteunen op de volgende manieren:

  • Adviezen bij onderhoud, storingen en reparaties. Ook voor analyse en reparatie kan het handig zijn om aanbevelingen en instructies te projecteren op de werkelijkheid. Als dit gebeurt door een AR bril (smartglasses) zijn bovendien beide handen vrij. Op deze manier is het ook mogelijk dat een expert op afstand kan meekijken en zo instructies doorgeeft.
  • Handleiding voor installatie. Middels pijlen en teksten geprojecteerd op de werkelijkheid is het eenvoudig een IKEA kast te monteren of je olie bij te vullen in de auto, ook al heb je dit nog nooit eerder gedaan. Field Service engineers kunnen dit perfect toepassen bij meer complexe installaties.
  • Trainingsdoeleinden. Door alvast virtueel gebouwen en machines in een veilige omgeving te bekijken, kan er al hands-on ervaring worden opgedaan om zo binnen een korte termijn bekend te raken met een toekomstige situatie.

Bekijk ook onze andere oplossingen

Strategische Planning & Forecasting

Meer info

Planning, Dispatch & Scheduling

Meer info

Customer Engagement

Meer info

Mobiele Afhandeling

Meer info

Artificial Intelligence

Meer info

Augmented Reality

Meer info

Contact

Meer weten? Neem contact met ons op.

Bezoekadres:
Rompertdreef 1b
5233 ED ‘s-Hertogenbosch
Routebeschrijving
Tel. +31 (0)73 730 33 10

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.